Učenje pod krošnjami

Projekt je sofinanciran s strani evropske solidarnostne enota in gre za solidarnosti projekt, ki ga prijavi skupina najmanj petih mladih.

Nazaj

1. januar 202331. december 2023

Učenje pod krošnjami

Trajanje projekta: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2023

Vrednost projekta: 7.644,00 EUR

Projekt je sofinanciran s strani evropske solidarnostne enota in gre za solidarnosti projekt, ki ga prijavi skupina najmanj petih mladih. V MC Brežice so bili tako pobudniki za izvedbo mladi prostovoljci.

Ideja za projekt in učilnico na prostem se je porodila, saj se predvsem v poletnih mesecih več aktivnosti izvaja zunaj.

V sklopu projekta smo v parku pri MC Brežice vzpostavili učilnico na prostem, katere cilj je povečati količino, kakovost in koristi izkušenj na prostem za otroke in mlade ter hkrati ustvariti prostor, ki bo odprt, dostopen in prilagojen tudi za mlade z manj priložnostmi. Za izgradnjo so bili uporabljeni naravni materiali.

V učilnici se bodo odvile različne aktivnosti, kot so glasbena delavnica, dan za družino, orientacijski pohod, poletni tabor, izdelava čutne poti, razvili pa bomo tudi priročnik vezan na samo izvedbo projekta. 

Z gradnjo učilnice na prostem, so mladi pridobili inovativni izkustveni učni prostor, v katerem imajo priložnost za izvedbo raznovrstnih programov in učnih vsebin, tudi ko ni organiziranih aktivnosti.

Sodelovanje v takšnih projektih mladim podari neprecenljivo izkušnjo, saj imajo možnost sodelovanja, nabiranja novih izkušenj, izražanja kreativnosti in priložnost srečati se s projektnim vodenjem, promocijo, organizacijo aktivnosti ipd.

Več o projektu: https://www.mc-brezice.si/projekti/ucenje-pod-krosnjami

  • european-solidarity-corps-sl
  • MC Brezice
  • Ucilnica na prostem
  • out of the city
  • Občina Brežice

Kontakt