Z roko v roki

Šport in zdravje gresta z roko v roki

Nazaj

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je vodilni partner in prijavitelj projekta HiH – Hand in Hand. Projekt je rezultat uspešne kandidature na razpisu Evropske Komisije za projekte športa za leto 2022, kamor se je na skupni razpoložljiv proračun prijavilo 506 organizacij. Na področju evropskih športnih dogodkov, kjer so mogoče najvišje dotacije, je bilo za sofinanciranje priporočenih 20 projektov. Devetim organizacijam iz vse Evrope nam je odobren maksimalen znesek sofinanciranja in sicer v višini 450.000 EUR

Tema projekta je spodbujanje udeležbe v športu in telesni dejavnosti, zlasti s podporo priporočila Sveta o HEPA, »EU Physical Activity Guidelines« in »The Tartu Call for a Healthy Lifestyle«.

Šport in zdravje gresta z roko v roki in ponujata ljudem po vsem svetu, različnih sposobnosti in starosti, priložnost za srečnejše, bolj zdravo in produktivnejše življenje. Pomanjkanje telesne aktivnosti je eden od največjih dejavnikov tveganja za zdravje, a prav vsak posameznik lahko z aktivnim preživljanjem prostega časa naredi veliko za dobro počutje.

S športom bomo v projektu Z roko v roki naslavljali večinoma mlade, ki so ciljna skupina projekta in lahko s svojim aktivnim preživljanjem prostega časa naredijo veliko za svoje dobro počutje in zdravo življenje. 

Glavni namen projekta je povečati stopnjo udejstvovanja mladih v športu

To bomo dosegli z izvajanjem inovativnih oblik športne rekreacije in z organizacijo največjega evropskega mednarodnega športnega tabora t.i. HEPA CAMP, kjer bo v šestih tednih športnih aktivnosti v Mladinskem centru Brežice vključenih 420 mladih iz 11 držav. Seveda v želji, da v športni kamp vključimo tudi vse zainteresirane mlade občane, ki bodo tudi sicer sodelovali v drugih projektnih aktivnostih. 

Z roko v roki
Z roko v roki

Kontakt