PROJEKT »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« NA OSNOVNI ŠOLI VELIKA DOLINA 11. 02. 2019

Pred šolskimi zimskimi počitnicami smo naše preventivne aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvedli še na Osnovni šoli Velika Dolina. Dne 11. 2. 2019 smo obiskali učence 9. razreda (skupaj 15 devetošolcev) s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov o škodljivi rabi alkohola in drugih psiho-aktivnih snovi ter promoviranja varne zabave.

Program smo izvedli kot običajno v petih šolskih urah: prvi dve šolski uri so potekala tri predavanja s strani socialne delavke, zdravstvene delavke in policista, sledile so preventivne delavnice, ki so potekale tri šolske ure in ki jih je izvedla strokovna sodelavka Mladinskega centra Brežice. Spomnimo, da projekt izvajamo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskim centom Brežice, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice. Odziv učencev glede na izvedene aktivnosti je bil zelo dober. Učenci so aktivno sodelovali v sproščenem vzdušju, imeli so nekaj vprašanj, na katera smo jim odgovorili. V zaupnem krogu smo si izmenjali marsikatero misel in izkušnjo. Učenci so tudi povedali, da so pridobili nekaj novih in koristnih informacij.

Hvala vsem udeležencem za sodelovanje. Z izvedbo preventivnih aktivnosti nadaljujemo spomladi. Vsem učencem pa želimo lepe počitnice!  
Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.
Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger
Brežice, 11. 2. 2019
 

18. feb 2021

PROJEKT »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« Z UČENCI OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA

10. feb 2022Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je tokrat obiskala učence v OŠ dr. Jožeta...

PREBERI VEČ

TREBA JE OVREDNOTITI SLEHERNEGA OTROKA!« PREDAVANJE PATRA KARLA GRŽANA Z NASLOVOM »ZA RADOST BIVANJA

10. feb 2022V okviru predavanj za starše smo v Brežiški enoti Večgeneracijskega centra Posavje, v goste povabili patr...

PREBERI VEČ

S PREVENTIVNIM PROJEKTOM »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« V NOVEM LETU NA EKONOMSKI IN TRGOVSKI ŠOLI BREŽICE

12. jan 2022V novem letu nadaljujemo z izvedbo preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«....

PREBERI VEČ
×