PREVENTIVNI PROJEKT »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« NA OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA

Izvajalci preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki potekajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, smo tokrat obiskali Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Dne 31. 1. 2018 smo za učence iz dveh oddelkov 9. razreda (skupaj 31 devetošolcev) izvedli predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Na predavanjih so učenci lahko slišali in pridobili mnoge koristne informacije, ki so jim posredovali socialna delavka, medicinska sestra in policist. Sledile so preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno, in kjer so devetošolci pridobljena znanja in informacije s predavanj lahko še nadgradili ter imeli možnost vprašati vse tisto, kar jih zanima. Nekateri učenci so nam zastavili konkretna vprašanja, na katera smo jim z veseljem odgovorili.       

Anketni vprašalniki, ki so jih učenci ob koncu delavnic anonimno izpolnili, so nam pokazali, da so predavanja in delavnice bile večini učencev všeč. Tisto, kar so še posebej izpostavili, da jim je bilo najbolj všeč, so napisali: pogovor; dobri nasveti; možnost sodelovanja učencev; da so lahko prosto spraševali; razlaga učiteljice; debata.   

Z našimi preventivnimi aktivnostmi nadaljujemo v spomladanskih mesecih, ko obiščemo še nekatere šole na območju občine Brežice. Zahvaljujemo se za sodelovanje vsem sodelujočim na projektu: izvajalcem predavanj in delavnic, šolam, ki nas prijazno sprejmejo, predvsem pa hvala učencem, ki z nami podelijo svoja razmišljanja in kakšno izkušnjo. Želimo jim varen žur in vse lepo.
Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.
Za McB zapisala: mag. Danijela Švajger, univ. dipl. soc.
Brežice, 31. 1. 2018
 

01. feb 2021

PROJEKT »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« Z UČENCI OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA

10. feb 2022Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je tokrat obiskala učence v OŠ dr. Jožeta...

PREBERI VEČ

TREBA JE OVREDNOTITI SLEHERNEGA OTROKA!« PREDAVANJE PATRA KARLA GRŽANA Z NASLOVOM »ZA RADOST BIVANJA

10. feb 2022V okviru predavanj za starše smo v Brežiški enoti Večgeneracijskega centra Posavje, v goste povabili patr...

PREBERI VEČ

S PREVENTIVNIM PROJEKTOM »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« V NOVEM LETU NA EKONOMSKI IN TRGOVSKI ŠOLI BREŽICE

12. jan 2022V novem letu nadaljujemo z izvedbo preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«....

PREBERI VEČ
×