POVEZOVANJE V VEČGENERACIJSKEM CENTRU BREŽICE SEŽE TUDI V VELENJE

V septembru 2018 smo udeleženci VGC Brežice bili povabljeni v Velenje, da spoznamo njihov Večgeneracijski center (VGC) Planet generacij, njegovo delovanje, si ogledamo mesto in se srečamo z njihovimi udeleženci. Dan se nam je vtisnil v lep spomin, zato smo tokrat Velenjčane tudi mi povabili v Brežice in v našo enoto VGC.

Konec aprila so nas v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM), v okviru katerega deluje Večgeneracijski center, obiskali udeleženci VGC iz Velenja. Alja Kovačič, vodja Hostla jim je predstavila prostore ZPTM-ja, nad katerimi so bili naravnost navdušeni. Ana Kupina, vodja Društva Šola zdravja je za njih pripravila kratko vadbo, katera je bila kot naročena, posebej po dolgi vožnji z avtobusom. Udeleženke v Brežicah so jih pogostile z doma pripravljenimi sladicami, s katerimi so se ob kavi in čaju lahko posladkali. Predstavili smo jim tudi delovanje našega centra, kako delujemo, katere dejavnosti prevladujejo, kdo so naši udeleženci, izmenjali pa smo si tudi nekaj primerov dobre prakse.

Po uvodnem delu smo se odpravili proti reki Savi, kjer smo se sprehodili po čudovito urejenih poteh, uživali v naravi ter si ogledali novo nastalo jezero, ki del Hidroelektrarne. Ustavili smo se tudi v gradu Brežice, kjer smo si pod vodstvom muzejske vodnice ogledali grad in na koncu še Viteško dvorano, v kateri smo s pesmijo preizkušali tudi njeno akustičnost. Direktorica Posavskega muzeja, Alenka Černelič nas je iz grada pospremila še skozi mesto, kjer nas je navduševala z mnogimi mestnimi zanimivostmi, vse tja do Mestne hiše, kjer so za nas pripravili predstavitev Mestne hiše in degustacijo lokalnih vin.

Nato smo se z avtobusom peljali do Čateških toplic, kjer smo prečkali Savo z brodom. Za mnoge je bila to prva tovrstna izkušnja. Na drugi strani nas je pri Cetinu že čakalo kosilo.
Po kosilu smo se odpravili še v Kapele, kjer nam je Ivan Urek, predsednik krajevne skupnosti, predstavil  Multimedijsko info sobo v Kapelah, ogledali smo ti tudi krajši film o Jovsih, si ogledali okolico in na koncu še poizkusili njihovo domače vino, ki se je še kako podalo k domačim slanim dobrotam, ki so jih spekle naše udeleženke.

Velenjčani so domov odhajali z lepimi vtisi, navdušili so jih naša narava, okolica, infrastruktura ZPTM-ja, grad in srčnost tukajšnjih ljudi. Veseli smo, da smo skupaj lahko doživeli tako lep dan in da vezi pletemo tudi izven meja naše regije. To pa nam je uspelo tudi ob pomoči naših udeleženk, ki so tako nesebično in srčno ponudile pomoč ter pa seveda ob finančni podpori ZPTM-ja, za kar se vsem prav lepo zahvaljujemo.

Napisala: mag. Mihaela Kežman, svetovalka področja III
Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.
 

14. maj 2021

PROJEKT »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« Z UČENCI OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA

10. feb 2022Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je tokrat obiskala učence v OŠ dr. Jožeta...

PREBERI VEČ

TREBA JE OVREDNOTITI SLEHERNEGA OTROKA!« PREDAVANJE PATRA KARLA GRŽANA Z NASLOVOM »ZA RADOST BIVANJA

10. feb 2022V okviru predavanj za starše smo v Brežiški enoti Večgeneracijskega centra Posavje, v goste povabili patr...

PREBERI VEČ

S PREVENTIVNIM PROJEKTOM »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« V NOVEM LETU NA EKONOMSKI IN TRGOVSKI ŠOLI BREŽICE

12. jan 2022V novem letu nadaljujemo z izvedbo preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«....

PREBERI VEČ
×