PONEDELJKOVE DELAVNICE ODLIČNO OBISKANE

Večgeneracijski center Posavje je stopil v svoje drugo leto delovanja. Aktivnosti, ki se odvijajo, je vedno več, prav tako pa tudi zanimanja. Tako so v Brežicah tudi delavnice ob ponedeljkih vedno bolj obiskane in polne. Na tokratni delavnici, 12. 02. 2018, smo izdelovali nežen sladkorni peeling, hranilno masko in mazilo za mehke roke iz naravnih sestavin.

Vse več ljudi se zaveda vpliva zdrave prehrane na zdravje in počutje, mi pa smo tokrat naredili še korak dlje in osvetlili pomen uporabe kakovostnih kozmetičnih pripravkov, saj vse kar damo na kožo pronica v telo in nanj vpliva bodisi pozitivno bodisi negativno, odvisno od kakovosti izdelkov. Zato je naravna kozmetika zagotovo prava odločitev za vse, ki cenijo sebe in svoje počutje, ki imajo radi naravo in verjamejo v pomen družbene odgovornosti, saj tovrstni kozmetični pripravki ne onesnažujejo okolja, še toliko bolj, če sestavine izhajajo iz ekološke pridelave.

V zgoraj povedano pa ni bilo treba prepričevati udeleženk naše delavnice, saj je to generacija, ki je uporabe naravnih sestavin vešča, saj so z njeno pomočjo negovale svojo kožo že v preteklosti, ko na trgovskih policah še ni bilo toliko ponudbe ali pa je sploh ni bilo. Pa vendar, prav tako kot koža potrebuje nego, tudi našemu spominu ne škodi osvežitev, zato smo na delavnici uživale v obujanju starih receptov in jim dodale nekaj novih.

Udeleženkam in tudi vam, našim bralcem, želimo zdravo in sijočo polt. Upamo, da vam je bila naša delavnica v navdih in boste v prihodnjih dneh pobrskali po svoji shrambi in zase pripravili negovalni pripravek in pomagali svoji koži v teh mrzlih zimskih dneh.

Lepo vabljeni tudi na druge brezplačne dejavnosti, ki jih najdete tukaj: https://www.vgc-posavje.si/koledar-aktivnosti.html
 
Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

 

14. feb 2021

PROJEKT »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« Z UČENCI OŠ DR. JOŽETA TOPORIŠIČA DOBOVA

10. feb 2022Ekipa preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« je tokrat obiskala učence v OŠ dr. Jožeta...

PREBERI VEČ

TREBA JE OVREDNOTITI SLEHERNEGA OTROKA!« PREDAVANJE PATRA KARLA GRŽANA Z NASLOVOM »ZA RADOST BIVANJA

10. feb 2022V okviru predavanj za starše smo v Brežiški enoti Večgeneracijskega centra Posavje, v goste povabili patr...

PREBERI VEČ

S PREVENTIVNIM PROJEKTOM »ŽURAM S PRIJATELJI, NE Z DROGO!« V NOVEM LETU NA EKONOMSKI IN TRGOVSKI ŠOLI BREŽICE

12. jan 2022V novem letu nadaljujemo z izvedbo preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«....

PREBERI VEČ
×